Forringet livskvalitet forårsaget af psoriasis

Psoriasis er en sygdom, der ikke alene påvirker udseendet af huden, men i den grad også er forbundet med andre alvorlige følgesygdomme såsom angst, depression, hvor nedtrykthed, træthed, manglende energi, manglende koncentration m.m. optræder

Som tidligere nævnt så får psoriasis ofte følgeskab af andre autoimmune sygdomme som rygsøjlegigt, leddegigt, psoriasisgigt, Colitis-Crohn, som er en kronisk tarmbetændelse, hjerte-kar-sygdomme, diabetes 2 m.m. (Kilde: psoriasisforeningen.dk)

Nogle lider af så svær psoriasis og eller at det sidder på hud områder, hvor det skaber store gener i forbindelse med sport og anden aktivitet. Psoriasis kan klø, stramme, huden kan sprække eller give andet ubehag i forbindelse med sport og fysisk aktivitet. 

I en stor europæisk undersøgelse med over 17.000 psoriasis patienter fra Europa påvises det, at sygdommen ofte forringer livskvaliteten for den enkelte i sådan en grad, at det kan være en udfordring at deltage i sociale sammenhænge. Men det kan også være en udfordring at vælge tøj, da det ikke må stramme, klø, ramme sårskorper samtidig med, at tøjet helst skal dække de hudområder, der er angrebet. Ofte er der behov for at tage ekstra bade pga. skældannelse og tørre hudflager, som drysser.

I dag findes der mange muligheder for at behandle og hjælpe folk, som er ramt af den kroniske hudsygdom, men der tegner sig dog hurtigt et billede af, at de forskellige behandlingsmuligheder også er kendetegnet ved at have en række ubehagelige bivirkninger – nogen på kort sigt og andre efter lang tids brug.

I vores interne undersøgelse udtaler 9 ud af 10 adspurgte testpersoner, at der mangler et produkt på markedet, der kan afhjælpe deres hudlidelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev