10 gode råd

Pas på dine hænder, når du beskytter dig mod virus. Myndighederne anbefaler os at vaske hænder og bruge håndsprit ofte for at undgå smitte med corona-virus – men de gode anbefalinger kan være hård kost for hænderne og irritere huden. Håndvask og håndsprit tærer på fedtmængden i huden, hvorfor det anbefales at bruge en genopbyggende creme efterfølgende for at beskytte hænderne mod udtørring. helo hand er en ophelende og hurtigt absorberende håndcreme med naturlige ingredienser. Mandelolie holder hænderne bløde og velplejet. En naturlig voks danner en ekstra beskyttende barriere på huden mod kulde, vind og vejr og virker varmebeskyttende. Vitamin B12 virker irritationsdæmpende. Kliniske studier har vist, at ved anvendelse af helo hand 2-3 gange dagligt i 12 uger dannes der en særlig effekt mod kløe, tør og irriteret hud. helo hand er tilmed AllergyCertified.

Sol med måde. Hyperpigmentering er resultatet af en overproduktion af melanin. Melanin er det stof, der giver din hud farve, og som blandt andet hjælper med at beskytte huden mod det skadelige UV-lys samt absorberer farven fra solen. En overproduktion af melanin medfører imidlertidig en plettet og uens hudfarve, for at beskytte huden mod UV-lys. Er der tale om pigmentforandringer, der skyldes uforsigtig omgang med solen, så kan pigmentpletterne forebygges. Brug ULTIMATE face cream – SPF 20 og undgå den stærke sol midt på dagen, så undgår du at udvikle nye pigmentpletter.

Sådan beskytter du din hud mod vinterens kulde. Når vinterens kulde begynder, vil mange opleve, at huden reagerer kraftigt på omvæltningen fra varmt til koldt vejr. Du har måske oplevet, at din hud bliver tør og i værste fald begynder din hud at skælle af. Den ødelagte hud klør og er generende, men den øger også risikoen for infektioner, da hudens beskyttende evne er mindsket. Grunden til, at mange oplever tør og skadet hud i vintermånederne, er kombinationen af den bidende kulde og den tørre radiatorvarme indenfor. Når huden tørrer ud får den mikroskopiske revner, hvor mikroorganismer kan trænge ind. Det er derfor vigtigt at vælge en creme, som ikke indeholder parfume og andre skadelige indholdsstoffer. Se efter AllergyCertified-produkter som produkter fra Faaborg Pharma. Din vintertørre hud skal plejes med en fed creme, der går ind og plejer og hjælper med genopbyggelsen fx helo creme.

B-vitamin er ikke bare B-vitamin, de kommer i flere varianter. Begynder du at se de første forandringer i din hud, dvs. de linjer, du måske anede i 20´erne, bliver en smule dybere, uden der er tale om deciderede rynker. De første fine linjer ses ofte i panden og ved dine bryn. Til at forebygge rynker og fine linjer findes nøgleingrediensen vitamin B3, også kaldet niacinamide, som du vil støde på i ansigtsplejeserien ULTIMATE. Vitamin B3 har en dokumenteret evne til at trænge dybt ned i hudens lag, og har en bevist effekt i forhold til rynker, fine linjer og pigmentforandringer. Du vil også møde provitamin B5 i mange af vores produkter fx Tattoo aftercare, der ved kontakt med huden omdannes til vitamin B5, som er nødvendigt for at huden kan fungere optimalt. Det virker regenererende, reparerende, fugtighedsbevarende og beskyttende.

Daglig rens giver smukkere hud (og det behøver kun tage nogle sekunder). Det kan være fristende at hoppe direkte i seng efter en lang dag, men uanset om du bruger makeup eller ej, er det vigtigt, du får renset din hud grundigt, inden du går i seng. I løbet af dagen ophobes en usynlig film af snavs, sved og luftforurening på din hud, som tilstopper dine porer i huden, hvis du ikke renser huden og fjerner eventuelt makeup, inden du går i seng. Tilstoppede porer kan med tiden give en trist og livløs hudtone. Renser du din hud hver aften, vil den få ro til sin naturlige reparationsproces. Rene porer sikrer, at din hud optager og udnytter de gode ingredienser, du plejer den med, så den holder sig blød, spændstig og glansfuld. Der findes forskellige typer af renseprodukter, men vigtigst af alt er det, at du vælger et, som du kan lide at bruge, og som du trygt kan bruge til din hud. Vælg en rensemousse fx ULTIMATE cleansing mousse.

Syricalm en nøgleingrediens. Syricalm er en nøje udvalgt ingrediens i mange af Faaborg Pharmas produkter, da den har særlig effektfulde egenskaber. Bl.a. afhjælper den aktive ingrediens gener i forbindelse med kløende og irriteret hud. Desuden virker den beroligende og dulmende på rødme i ansigtet. Syricalm findes bl.a. i Relief Sunburn Gel og ansigtsplejeserien ULTIMATE.

Pas på barnets sarte hud. Spædbarnets hud er ved fødslen særlig blød, fløjlsagtig, fin og derfor sart, følsom og sårbar. Selv når den er sund, er hudbarrieren langt fra en uigennemtrængelig barriere. Som følge heraf må man som forældre være meget omhyggelig med spædbarnets hud. Den er naturlig sart og kan forårsage små og store bekymringer. Det er derfor meget vigtigt at vælge de sikreste hudplejeprodukter for barnet. helo creme og helo babysalve er formuleret med færrest mulige ingredienser, udvalgt for deres perfekte tolerance, AllergyCertified, dermatologisk testet og passer til selv den sarteste barnehud.

Farvel til rynker og fine linjer. Der ér imidlertid en række aktive stoffer, som har en bevist effekt på rynker og fine linjer. Hyaluronsyre er hudens udglattende strygejern. I hudens bindevæv findes der betydelig mængder af hyaluronsyre, men med alderen aftager denne produktion, hvilket til dels kan kompenseres med de rette hudplejeprodukter fra ULTIMATE. Huden vil altid blive ældre, men processen kan udskydes ved at hjælpe huden med at holde på fugten samt stimulere huden til selv at danne mere kollagen. Dermed er hyaluronsyre en god hjælper til at holde din hud fugtet og give huden elasticitet og spændstighed.

Går du op i, hvad du smører på din hud? Faaborg Pharmas produkter kan du trygt stille i toiletskabet. Hudpleje kan nogle gange føles som en jungle at finde rundt i. Især for os med sart og følsom hud er det vigtigt, at de produkter, vi putter i kurven, også er nogle, der er gode at smøre på vores hud, når vi kommer hjem. Et godt sted at starte, hvis man vil undgå parfume og unødvendig kemi, er at gå på apoteket og få deres råd. Køber du hudplejeprodukter fra Faaborg Pharma, kan du desuden være helt sikker på, at produkterne er fri for parfume og flere er endda AllergyCertified. Når du vælger produkter med AllergyCertified-logoet kan du være tryg ved at AllergyCertifieds toksikolog har gennemgået hver eneste ingrediens i produktet og foretaget en risikovurdering.

SOS til udsat hud. Uanset hvor meget du smører visse områder, kan huden stadig føles tør, ru og sprukken, og så må der specialpleje til. helo SOS salve virker beskyttende på hudens barriere og kan hjælpe med at holde huden intakt. Indeholder provitamin B5, der ved kontakt med huden omdannes til vitamin B5, som er nødvendigt for at huden kan fungere optimalt. Det virker regenererende, reparerende, fugtighedsbevarende og beskyttende. Mandelolie virker beskyttende, fugtgivende og blødgørende samt har en antioxidant effekt.