Tør hud

Tør hud? Sådan plejer du den bedst.

Tør hud er et problem for mange, og det er derfor vigtigt at vælge de helt rigtige og milde hudplejeprodukter, der fugter og lindrer den følsomme hud.

Tør hud er meget almindeligt i vores nordiske klima, men det kan opleves forskelligt fra person til person. Nogle føler blot, at huden er lidt tør og stram, mens andre har så tør hud, at den sprækker.

Tør hud mangler fugt 

Hudens overflade er opbygget af hornceller, der holdes sammen af fedtstoffer kaldet lipider. I normal, sund hud sørger lipiderne for at binde fugt i huden, så der skabes en beskyttende barriere, der forhindrer, at fugten fordamper. En tør hud har underskud af lipider og kan dermed ikke binde den mængde af fugt, huden behøver for at fungere normalt. Fugten fordamper, og huden bliver tør.

En balance mellem fugt og fedtstoffer

Tør hud har altså brug for at få tilført fugt, så den bliver mættet. For at undgå at fugten herefter fordamper, skal hudens barriere tætnæs med lipider, så fugten bindes i huden. Det er derfor vigtigt, at der både er gode fugtgivere og fedtstoffer i din creme. Hvor meget fedt der er nødvendigt, afhænger af din hud. Er den ekstremt tør, kræver den mere fedt. Her anbefaler vi helo creme med en fedtprocent på 48%.